Young Living

Young Living (YL) werd in 1993 opgericht door D. Gary Young. Gary richtte het bedrijf op, toen hij genezen was, nadat hij door een ongeluk in een rolstoel was beland.

Tijdens zijn zoektocht naar die genezing kwam Gary in aanraking met aromatherapie. En omdat hij als boerenzoon altijd al

Gefascineerd was door de natuur, sprak deze geneeswijze hem enorm aan. Die fascinatie groeide toen hij weer kon lopen.

Inmiddels zijn we ruim twintig jaar verder en is Young Living van een organische kruidenboerderij uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met meer dan drie miljoen leden.

Gary’s vrouw Mary Young is momenteel CEO van Young Living en zij gelooft heilig in ‘Leading by Example’.

Op 12 mei 2018 is Gary Young, oprichter van Young Living Essential Oils, op een leeftijd van 68 jaar overleden

Gary hield zich tot zijn overlijden bezig met de ontwikkeling van producten, maar ook werkte hij nog steeds mee op de boerderijen en zet zich in voor de Young Living Foundation.

Het bedrijf draait niet alleen meer om de essentiële oliën maar ook om de andere met essentiële olie verrijkte producten die mensen in staat stellen om op elk gebied in hun leven hun welzijn te bevorderen. Young Living is vastbesloten om een verschil te maken, of zoals Gary en Mary zelf zeggen: ”We don’t make a product for a profit, we make it for a purpose.”

Uit deze gedachte is de Young Living Foundation ontstaan.

Een aantal redenen waarom wij voor Young Living hebben gekozen:

* Young Living heeft al meer dan 20 jaar ervaring als wereldleider in onderzoek naar en destillatie van essentiële oliën.

* Om de geleverde kwaliteit te blijven waarborgen wordt iedere partij olie aan strenge tests onderworpen. Zowel door YL zelf als ook door derden.

* Young Living heeft de verbouwing van alle planten in eigen beheer op hun eigen boerderijen, die over de hele wereld verspreid staan.

* Deze boerderijen zijn geopend voor publiek, zodat je zelf kunt ervaren hoe het allemaal in zijn werk gaat.

* Young Living heeft het allergrootste aanbod in enkele oliën en in blends.

* Young Living heeft tevens producten die inzetbaar zijn op elk gebied van je leven, zowel in als buitenshuis.

* Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij het verbouwen van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd.

* Young Living geeft een Seed to Seal-garantie. Ze hebben alles in eigen beheer, van het zaadje tot aan de verzegeling van het flesje.

* Young Living biedt veel meer dan alleen olie. Ze hebben bijvoorbeeld een eigen Foundation en helpen kinderen over de hele wereld.

Bij Young Living staat puurheid en kwaliteit van hun essentiële oliën al meer dan 20 jaar voorop. Zij hebben dan ook, als enige essentieel olie leverancier ter wereld, hun eigen boerderijen (8 stuks in totaal) die overal ter wereld te vinden zijn. Young Living besteedt geen enkel proces uit in de ontwikkeling van hun producten.

Zo kunnen ze -vanaf het begin tot aan het eind van het productieproces – de puurheid en authenticiteit van hun essentiële oliën controleren en waarborgen.

Dit vormt het unieke gepatenteerde Seed to Seal proces dat bestaat uit de volgende vijf stappen:

Zaad (Seed): Krachtige, effectieve essentiële oliën zijn afkomstig van zaden en planten die worden gecontroleerd op hun vermogen om kwalitatief hoogwaardige essentiële oliën te produceren. De zaden die Young Living gebruikt zijn geselecteerd op hun wetenschappelijk bewezen vermogen om planten te worden met de hoogst mogelijke niveaus van bioactieve stoffen.

Teelt (Cultivate): Door de teelt op de acht Young Living boerderijen, heeft Young Living zich het creëren van zuivere, krachtige essentiële oliën helemaal eigen gemaakt. Het bedrijf neemt haar kennis mee over de hele wereld naar zusterboerderijen die werken met hetzelfde Seed to Seal principe, zodat zeker is dat hun groeiprocessen voldoen aan Young Living’s strenge kwaliteitsnormen.

Destilleren: Young Living combineert oude en moderne destillatie technieken, bij een lage druk en temperatuur om de heilzame plantaardige grondstoffen van elke geoogste partij te behouden tijdens de eerste en enige destillatie.

Testen: Elke essentiële olie moet Young Living ’s eigen strenge testen passeren om ervoor te zorgen dat de optimale bio-actieve natuurlijke stoffen aanwezig zijn. Young Living gebruikt hiervoor eigen interne laboratoria, aangevuld met controles door derde partijen. Zo wordt geborgd dat er aan de internationale zuiverheid- en potentienormen wordt voldaan en, beter nog, dat deze worden overtroffen.

Verzegelen (Seal): Young Living voltooit het Seed to Seal proces door elk flesje met etherische olie zorgvuldig af te sluiten en te inspecteren alvorens ze wereldwijd naar hun leden te vervoeren.