Hotstone massage

Als je opzoek bent naar een stress verlichtende en ontspannende massage dan is een hotstone massage een uitstekende keus. Deze massage is een échte trend geworden in de massage wereld, en dat is natuurlijk niet voor niets. De massage is namelijk populair geworden vanwege haar vermogen om zowel lichaam als geest te kalmeren. Tijdens een hotstone massage worden er heerlijke oliën en warme stenen gebruikt om de spieren in jouw lichaam te ontspannen. Een hotstone massage verbeterd ook je bloedcirculatie en je algehele welzijn.

De hotstone massage komt oorspronkelijk van de Indianen. Vroeger gebruikten de Indianen lavastenen die opgewarmd waren om hun stamgenoten met chronische pijn te behandelen. Dit was erg effectief omdat lavastenen goed warmte kunnen vasthouden en daardoor een positieve werking hebben op chronische pijnen. De warmte van de lavastenen zorgt ervoor dat de betreffende spiergroepen ontspannen worden.

Voor wie is een hotstone massage bedoeld?
Iedereen kan natuurlijk een hotstone masage ondergaan, ook al heb je geen chronische pijnen zal je deze massage als prettig ervaren en helpt het je ook met ontspannen.

Een hotstone massage is wel in bijzonder geschikt voor mensen met:
Klachten in de rug en/of nek.
Spierpijn
Zenuwpijn
Slechte bloedtoevoer Algemene moeheid
Gewrichtsproblemen

Wat zijn de voordelen van een hotstone massage?
Een hotstone massage is niet alleen een prettige en ontspannen ervaring maar heeft ook meerdere voordelen.

Een hotstone massage kan pijn verhelpen
Een hotstone massage is ideaal voor het verlichten van spierpijn of zenuwpijn. Door de warmte van de basaltstenen zal de bloedtoevoer verbeteren naar de betreffende zones die behandeld worden. Dit onspant de spieren en kan pijn verlichten.

Een hotstone massage kan stress verlichten
Een hotstone massage is erg ontspannend en relaxerend. Het is echt even een moment voor je zelf dat je even kunt genieten. Dit kan heel positief zijn voor je gemoedsrust en kan je stress en angst verlichten.

Een hotstone massage kan zorgen voor een betere nachtrust
Door stress, angst en een drukke planning kan het zijn dat je minder goed kunt slapen. Er zijn onderzoeken gedaan die aantonen dat massages een alternatief kunnen zijn voor slaapppillen.

Een hotstone massage kan zorgen voor flexibelere gewrichten
De warmte basaltstenen op de lichaam ontspannen de spieren en gewrichten. Door spierspanning kunnen de spieren soms pijnlijk en onbuigzamer worden, maar door de warmte van de basaltstenen kunnen de gewrichten flexibeler worden en kun je makkelijker bewegen.

Een hotstone massage kan een boost geven aan je immuniteit
Er zijn onderzoeken gedaan die aantonen dat massages een positieve impact kunnen hebben op de immuniteit. In de onderzoeken werd een positief effect vastgesteld op argine vasopressine, dit is een hormoon dat de bloeddruk reguleert en het lichaam help vocht vast te houden.